Hilversum, Sep 2020
Hilversum, March 2018
Hilversum, March 2018

Profiel

Zijn achtergrond in vormgeving geeft Thijs de Leeuw als fotograaf een goed zicht voor lijnen en vlakverdeling mee. Interieurfotografie in het hogere segment behoort tot zijn specialisatie. 

In zijn vrije werk voegt Thijs de Leeuw elementen toe aan de ruimtes die hij fotografeert. Hij speelt met licht als leidraad voor een sfeer. Een schilderachtige, sterk gedefinieerde weergave van de realiteit zorgt voor een onheilspellend, mysterieus gevoel. Klopt het waar ik naar kijk? De Leeuw heeft een grote aandacht voor balans en precisie in zijn werk, wat bijdraagt aan het bijna surrealistische gevoel.

Gefascineerd door verandering en persoonlijke ontwikkeling, draait het werk van De Leeuw vaak om overgangen. De beelden suggereren het kantelpunt van het ene naar het andere. De plek waar je staat voor je van de ene fase in de andere over gaat. Het moment waarop je even niks bent, of nog niet weet wat. De pauze tussen het zien en de bewustwording van wat je ziet. Om van het een naar het ander te komen is verplaatsing nodig, de afstand dwingt je om na te denken over waar je naartoe wilt. Het is daarom dat ruimte en afstand in zijn beelden een belangrijke rol spelen. 

 

© 2020
Thijs de Leeuw Work